מתכון על האש

מי מאתנו לא אוהב לעשות על האש? אלא אם אתם משתייכים לאסכולה הצמחונית או הטבעונית, שכבודן במקומן מונח, יש מעט הנאות גדולות יותר מאוכל מהנאה של בשר על האש. ההנאה הגדולה מצליית בשרים על האש מתחלקת לשניים – עצם העשייה, שהיא עשייה עם טאץ' אישי ותהליך עשייה מתגמל, וכמובן – הטעם הנפלא של בשר שזה עתה ירד מהגריל. כיום, יותר ויותר מאתנו מבינים מהי הדרך הנכונה לעשות בשרים על האש .
גריל גז מומלץ  הוא גריל שאפשר לחבר לתשתית הגז הביתית, וניתן גם לרכוש גריל שמתחבר לבלוני גז חיצוניים שרוכשים בנפרד – בהתאם לצורך ולתשתית המתאימה בבית שלכם. בכל מקרה, מדובר בבחירה האיכותית ביותר לעיצוב פינה של על האש – במסגרת מטבח חוץ בגינה או אפילו במרפסת. אם אתם פריקים של הטעם שהפחם נותן לבשר על האש – ישנם דגמים של גריל שניתן למלא בפחמים מעל שכבת הגז, כך שתהנו מההדלקה הנוחה והמהירה של גריל בגז ומאידך תוכלו לשמר את הטעם העשיר שצלייה בפחמים נותנת לבשר, ובלבד שיהיו פחמים איכותיים. חשוב להבין – צלייה על האש היא מנהג מזרחי, ורבים מהבשרים האיכותיים של עדות המזרח נעשים בצורה הטובה ביותר על גבי מנגל. דוגמה בולטת לכך היא קבב מזרחי – וצירפנו כאן מתכון פשוט וטעים לקבב מנצח.

קבב מזרחי על האש – מתכון טעים ופשוט

תערובת הקבב:

  • 400 גרם בשר טלה טחון
  • 300 גרם בשר בקר טחון
  • 4 שיני שום כתושות או קצוצות דק
  • 3 בצלים לבנים קלופים וקצוצים דק
  • 1 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
  • 5 צרור נענע קצוצה דק
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפיות מלח גס
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 5 כפית קינמון

הכנה:

  • מערבבים היטב את כל המרכיבים, בשלב זה מומלץ לטעום ולתקן תיבול לפי הצורך ו/או הטעם האישי שלכם.
  • הכנת קציצות עגולות וקטנות עם בטן בינונית (כיאה לקבב מזרחי) בידיים רטובות.
  • צלייה על הגריל – לא יותר ממידת עשייה מדיום! ככל שאנחנו צולים יותר בשר הטלה מאבד מעושרו.

כעת נשאר רק לאכול בתיאבון רב.

לשדרג את הבית שלנו עם גריל גז ומטבח חוץ

הקבב המזרחי הוא רק דוגמה אחת למתכון שהופך את מטבח החוץ שלנו ואת גריל הגז שלנו לפינת חמד שבה אנחנו צולים בשר באיכות גבוהה מאוד. מי מאתנו שאוהב בשרים באמת ובתמים ומוכן להשקיע בהם את ההשקעה הראויה פשוט לא יכול לוותר על מטבח חוץ שכזה ועל גריל שמתאים לו והולם אותו. בין אם מדובר באירוע קטן של כמה חברים שמגיעים לצפות במשחק או באירוח משפחה לארוחה של ממש – הכנה של בשרים איכותיים (וחובה שיהיו איכותיים!) בגריל איכותי היא חוויה שקשה לעמוד בפניה.