פסטה מאכל מרכזי לא רק באיטליה

פסטה בישראל היא מאכל מרכזי המוגש כמעט בכל מסעדה ברחבי ישראל. מסעדות גורמה, מסעדות בוטיק, מלונות ובתי עסקים שונים בתחום הקולינריה יודעים שפסטה הוא מוצר מבוקש שהלקוחות מחפשים בתפריט המוגש להם.
פסטה איכותית עשויה בראש ובראשונה מקמח דורום הנטחן לקמח הנקרא סמולינה. זהו קמח המוכן מחלקיקי חיטה גרוסה. פסטה שלא נוצרה מקמח דורום היא אינה פסטה! היום, ניתן לראות פסטות בצורות ובסוגים שונים המסווגים לפי שמות.

להלן מספר סוגים שונים של פסטה:

  1. ספגטי– סוג האטריות המוכר ביותר. הספגטי הוא אטריות ארוכות ודקות.
  2. לינגוויני – אטריות בצורה של פסטה שטוחה כמו פטוצ'יני.
  3. פטוצ'יני– אטריות בצורה שטוח ועבה. הפטוצ'יני מיוצר מביצים ומקמח.
  4. מקרוני– פסטה יבשה, בעלת אורך בינוני ועשוי על ידי מכונה.
  5. לזניה– דפי פסטה המכילים בתוכה רוטב וגבינות.

כאמור, פסטה היא מוצר מרכזי בתפריט האוכל הישראלי ולאט לאט החלו להיכנס פסטות שונות בטעמים ושילובים מעניינים החל מפסטה רגילה ברוטב עגבניות, פסטה בולונז עם בשר בקר, פסטה ברוטב פסטו, פסטה עגבניות עם עוף ואפילו סלט עם פסטה בתוכו. כל המנות האלו נוצרו  בעיקר בגלל הרצון לשדרג את המנות והרצון להתאים את הפסטה לקהל יעד רחב יותר. גם היום הפסטה ממשיכה לעבור שדרוגים וכל יום נוצרים עוד ועוד מתכונים מגוונים של פסטות.
לאחר שדברנו כל כך הרבה על פסטה הגיע הזמן לעבוד.
להלן מתכון מדהים של פסטה ברוטב עגבניות שיפתיע אתכם בטעם שלו:
שם המתכון – פסטה ברוטב עגבניות
מרכיבים:

חבילת פסטה בצורה לפי בחירתכם (עדיף ספגטי)
3 שיני שום קצוצות
3 עגבניות רכות
1 בצל לבן
גמבה חתוכה לריבועים קטנים
מעט פטרוזיליה קצוצה
חצי קופסה של רוטב עגבניות
מעט בצל ירוק קצוץ
מלח
פלפל
פפריקה
כף אבקת מרק עוף
כפית שמן זית
אופן ההכנה:

אופן הכנת הפסטה:
1. לוקחים סיר גדול וממלאים בו מים רותחים. מניחים את הסיר עם המים על הגז על אש גבוהה.
2. מוסיפים בסיר מעט מלח וכפית שמן זית ונותנים למים לבעבע מספר שניות.
3. שופכים את כל חבילת הפסטה, מערבבים מעט ונותנים לפסטה להתבשל בסיר על אש גבוהה ללא מכסה. חשוב לערבב כל כמה דקות את הפסטה.
4. הבישול עורך כ- 10 דקות עד שהפסטה רכה.

אופן הכנת הרוטב:
1. מרתיחים סיר בינוני ושופכים לתוכו שמן. מחכים עד שהשמן ירתח ומוסיפי את הבצל.
2. לאחר שהבצל מטגן במשך 3 דקות ניתן לשפוך את הגמבה לעוד 5 דקות ומערבבים תוך כדי.
3. לאחר מכן ניתן לשפוך את העגבניות החתוכות ומחכים שכל התכלת תהיה רכה.
4. שופכים את רוטב העגבניות והשום הקצוץ ונותנים לתכלת להתבשל לעוד 2 דקות.
5. מוסיפים 2 כוסות מים ומערבבים כדי שהתכלת תהיה אחידה וסוגרים את המכסה למשך 5 דקות.
6. פותחים את מכסה הסיר ומוסיפים את הפטרוזיליה, מלח, פלפל, פפריקה, כף אבקת מרק ומערבבים היטב. סוגרים את המכסה לעוד 5 דקות.
7. סוגרים את האש ומוסיפים מעל את הבצל הירוק (מעט בצל ירוק).

ניתן להגיש את הפסטה עם הרוטב בצד או לאחד הכל יחד לפי העדפה אישית.

בתיאבון