מתכוני סלמון מושלמים כמו של מלונות

מאכלי סלמון הם כמה מהמאכלים הפופולאריים ביותר במטבח הישראלי, ובצדק

דג הסלמון הוא אחד מחומרי הגלם האיכותיים ביותר והפופולאריים ביותר במטבח הישראלי. החל מההשפעות המזרחיות ובמיוחד היפניות, בהן הסלמון מוגש נא בסושי או בסשימי, ועד מתכוני דגים שמגיעים מצפון אפריקה וממזרח אירופה – מנעד מתכוני הסלמון במטבח הישראלי הוא עצום, וכל מה שצריך לעשות הוא למצוא את המתכון המתאים לטעם ולמטבח שלנו. לא פלא, אם כן, שכאשר אנחנו יוצאים לחופשה במלונות יוקרה, אחד המאכלים שנראה לעתים תכופות ביותר יהיה הסלמון – כאשר לכל מלון יש את אופן ההכנה שלו ואת הסגנון הייחודי שלו בכל מה שנוגע למאכלי סלמון. הדבר עוד יותר הגיוני בהתחשב בכמות המתכונים העצומה שניתן להכין ובסגנון הייחודי שכל שף וטבח יכול לשוות למאכלי הסלמון שלו, שכאמור נעים בין הסושי לתבשילי הדגים הכבדים.

מתכונים איכותיים במיוחד לסלמון, שיגרום לכם להרגיש בבית מלון גם כשאתם בבית

  • פילה סלמון בסילאן והדרים – זהו מתכון שניתן למצוא במלונות רימונים. המצרכים כוללים 5 יחידות פילה סלמון, שמן זית, מלח גס, פלפל שחור גרוס, 150 מ"ל סילאן, 150 מ"ל מיץ תפוזים סלמון כמו במלונות(אותו מערבבים עם הסילאן), שני תפוזים אותם נהפוך לפילטים. ראשית, נמרח על תבנית אפייה שמן זית ונפזר מלח גס. נניח את נתחי הסלמון, ונמרח כל נתח בסילאן ובמיץ תפוזים. כעת נשרה פרק זמן של שעה. נחמם תנור ל-180 מעלות ונצלה את הדג בין 8 ל-10 דקות. נניח על צלחת הגשה וניצוק את רוטב הסילאן שנשאר מעל. נניח ליד פילטים של תפוז, מומלץ להגיש בתוספת שעועית ירוקה ותפוחי אדמה.
  • מתכון למאפה סלמון ותרד – מתכון זה מגיע ממלונות הרודס. המצרכים: 600 גרם פילה סלמון ללא עצמות, 2 כפות חרדל דיז'ון, 2 שיני שום קצוצות, פלפל שחור גרוס, חבילה קטנה של טימין, 200 גרם תרד קפוא, חבילה אחת פטריות שמפיניון, חצי בצל קצוץ, כף קמח, בצק עלים, ביצה, שומשום וקצח, 3 כפות פירורי לחם, תבלינים לפי הטעם. נערבב את החרדל, שום, פלפל ותימין למרינדה, נמרח על הסלמון היטב. נאפה בתנור שחומם ל-160 מעלות רבע שעה. בנפרד, נטגן את הבצל עד הזהבה ונוסיף פטריות ותרד, נטגן 4 דקות, נוסיף תבלינים לפי הטעם ואז נוסיף קמח. נסנן בכדי להוציא נוזלים, נקרר. נפתח את בצק העלים ונניח בו את הדג לאחר קירור קצר. מעל הדג מניחים את מילוי התרד, מקפלים לסגירה, מורחים ביצה על הבצק ומפזרים שומשום וקצח. אופים כארבע דקות בחום של 200 מעלות ו-15-20 דקות בחום של 170 מעלות.

כל מה שצריך בשביל ארוחת ערב משפחתית איכותית במיוחד הוא את המתכון הנכון

לא חייבים לנסוע למלונות יוקרה בשביל ליהנות ממנות יוקרה. כל מה שצריך הוא את המתכון הנכון, ובכל הנוגע לסלמון צירפנו לכם כאן מתכונים שיכולים לעשות את ההבדל בארוחה המשפחתית הבאה שלכם.