מתכונים לשבועות

חג שבועות בפתח ואיתו המכונים

כאן הבאתי לכם את המתכונים שאני הכי אוהבת

הלזניה הכי טובה בעולם

מצרכים (ל-6 סועדים):

             לרוטב בשמל

1 כוס חלב
1 חבילת שמנת מתוקה
2 שיני שום כתוש
קורט אגוז מוסקט                                    מתכונים לשבועות
1 חבילת חמאה
2 כפות קמח

לרוטב עגבניות
1 קופסה (בינונית) של עגבניות מרוסקות
1 רסק עגבניות קטן
60 מ"ל מים
10 גר' סוכר
1/2 כוס עלי בזיליקום קצוצים דק
10 גר' מלח

דפי לזניה
250 גר' גבינת ריקוטה
170 גר' גבינת מוצרלה
30 גר' גבינת פרמזן
1 ביצה

 

הוראות הכנה

  1. בסיר המיסו את החמאה , לאחר ההמסה הוסיפו 2 כפות קמח וערבבו במהירות, הוסיפו כוס חלב ואת השמנת המתוקה וערבבו היטב שלא ישארו גושים.
  2. בסיר נפרד הוסיפו את העגבניות המרוסקות את רוטב העגבניות ואת המים וערבבו היטב.
  3. תנו לתערובת להתבשל והוסיפו את התבלינים: מלח, פלפל, בזיליקום תנו לתערובת להתבשל על אש נמוכה כשהמכסה סגור למשך 20 דקות. יש לערבב מדי פעם.
  4. בקערה – הכינו תערובת של גבינת ריקוטה, עם ביצה וקצת מלח וערבבו היטב.
  5. חממו את התנור ל- 190 מעלות.
  6. ההרכבה של הלזניה תהיה בצורה הבאה: בתבנית שפכו חצי מרוטב העגבניות וכסו בשכבה של עלי לזניה. מעל שכבה זו מוזגים חצי מתערובת הבשמל חצי מתערובת גבינת הריקוטה ומעליה שליש מכמות גבינת המוצרלה. מעל שכבה זו מוסיפים את החצי השני של רוטב העגבניות, ועליהם בוזקים בערך רבע מכמות הפרמזן. מעל כל זה עושים עוד שכבה של עלי לזניה, עליה את שארית גבינת המוצרלה והפרמזן.
  7. את התבנית מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור ל-25 דקות שאחריהן מוציאים את הנייר כסף וממשיכים לאפות ל-25 דקות נוספות.
  8. מקררים 15 דקות ובתאבון.

 

קיש תרד

מצרכים:

115 גר' חמאה
3 שיני שום קצוצות
בצל קטן קצוף
1 חבילת תרד
1 קופסת פטריות, לאחר שיובשו
1 קופסא של גבינת פטה (170 גר')
1 קופסה של גבינת צ'דר (170 גר')
מלח ופלפל לפי הטעם
4 ביצים טרופות
235 מ"ל חלב

 

הוראות הכנה:

  1. חממו תנור מראש ל- 190 מעלות.
  2. בסיר בינוני המיסו את החמאה והוסיפו את הבצל ואת השום וטגנו בחמאה עד שישחימו קלות (בערך 7 דקות). הוסיפו את התרד, הפטריות, פטה וחצי כוס של גבינת צ'דר. וערבבו היטב. תבלו במלח ופלפל לפי הטעם.
  3. לקערה בינונית הכניסו את הביצה והחלב וערבבו ביחד. תבלו במעט מלח ופלפל.
  4. הכניסו לתבנית את 2 התערבות וערבבו היטב.
  5. הכניסו את התבנית לתנור ל- 15 דקות. לאחר מכן הוסיפו את שאריות גבינת הצ'דר והמשיכו לאפות לעוד כ- 40 דקות.
  6. בטרם תגישו תנו לפשטידה להתקרר לפחות 10 דקות.

 

מתכונים אלו באדיבות אתר בישולים-  למתכוני שבועות נוספים היכנסו לאתר