מתכון למלבי

למי מאתנו שלא מכיר את המלבי – הסבר על הקינוח הטורקי האהוב

המלבי הוא אחד הקינוחים הפופולאריים ביותר בישראל של היום, כאשר את הפופולאריות שלו ניתן לייחס הן לפופולאריות של המזון המזרחי והערבי ולהיותו קינוח מסורתי במטבחים אלה, והן פחות לאיכות ולטעם הנהדר של המלבי עצמו. המלבי הוא, למעשה, פודינג מוצק.

מכינים אותו על בסיס חלב או מים, ואת התמצקותו משיגים על ידי ערבוב של קורנפלור ותמצית מי ורדים. למעשה, מדובר בסחלב קר – לא הסחלב שאנו משיגים בכל חנות פרחים, אלא משקה הסחלב המתוק והפופולארי. צירפנו מתכון עקרוני למלבי תוצרת בית.

מתכון בסיסי להכנת מלבי – וניתן להוסיף ולשנות לפי הטעםThinkstockPhotos-177493587_250x166

  • מצרכים – ליטר חלב, 8 כפות (או 85 גרם) קורנפלור, 3 כפות מי ורדים, מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה, חצי כוס (100 גרם) סוכר.
  • אופן הכנה – בתחילה, מערבבים כוס חלב עם קורנפלור ומי ורדים, עד אשר הקורנפלור נמס לגמרי. מחממים בסיר על אש בינונית את שארית החלב עם השמנת המתוקה והסוכר עד לסף רתיחה, ובשלב זה מוסיפים את הקורנפלור המומס בתערובת וממשיכים לערבב את התערובת כולה תוך כדי בישול כחצי דקה עד דקה, עד אשר מתקבל מרקם סמיך.
  • קירור – את התערובת שטרפנו ובישלנו אנחנו יוצקים לתוך כלי אחד גדול או לתוך כלים אישיים (הכמות הזאת מספיקה ל-12 חצאי כוס). הקרם צריך להיות מכוסה בניילון נצמד ולהמתין עד אשר הוא מגיע לטמפרטורת החדר. בשלב זה נכניס אותו למקרר ל-4 שעות לפחות, עד שהוא קר מספיק בשביל הגשה. ולגבי ההגשה – יש לא מעט רעיונות מקוריים ואיכותיים בפני עצמם.

כמה הצעות הגשה איכותיות עבור המלבי שהכנתם

את המלבי ניתן להגיש במגוון אופנים וסגנונות, הן מבחינה קולינארית והן מבחינה עיצובית. ניתן להוסיף למלבי סירופ פטל או תותים, ניתן לבחור דווקא בסירופ שוקולד ואגוזים מסוכרים. אחת התוספות הפופולאריות היא קוקוס, ובאותה המידה ניתן גם לבחור בפסיפלורה או בפירות אחרים. בכל מקרה, אם אנחנו מגישים את המלבי לאורחים ואנו מעוניינים לקשט ולייחד את המלבי שלנו, בהחלט ניתן להוסיף כמה פרחים דקורטיביים אותם קנינו בחנות פרחים – ורדים יתאימו במיוחד למלבי העשיר במי ורדים.