מתכון למלאווח

מלאווח ביתי הוא פתרון קולינארי המתאים לטווח רחב של סיטואציות. זהו מאכל אותנטי שניתן להכין בקלות גם ללא היערכות מוקדמת. הוא מתאים לארוחת בוקר בימי שישי ושבת, לארוחת צהריים קלילה באמצע השבוע וכמובן לארוחת ערב. אפשר לשדרג את המלאווח הביתי עם תוספות נלוות ולהרגיש כמו בפיצריות המובילות בארץ.

מלוואח אז איך באמת מכינים מלאווח ועל מה כדאי לשים דגש?

קבלו מתכון פשוט וקל:

מרכיבים ל-6 מנות

הצטיידו בכוס מדידה של 200 מ"ל ובדקו שיש לכם את המרכיבים הבאים:

  • חצי קוביית שמרים טריים (בערך 20 גרם)
  • כוס מים פושרים
  • 2 כפות סוכר לבן
  • 5 כוסות קמח
  • 2 כפיות מלח
  • 200 גרם מרגרינה
  • כפית קצח (אופציונאלי)
  • שמן לטיגון

אופן הכנה

בהינתן המרכיבים המופיעים לעיל, התחילו בהכנה והקפידו על השלבים הבאים:

  1. פירור השמרים – בשלב הראשון תצטרכו לפורר את כל השמרים לתוך שליש מכמות המים הפושרים. הקפידו על המידות הללו על מנת להכין מלאווח טעים בעובי הנכון. לאחר פירור השמרים תוכלו להוסיף את הסוכר ולערבב את הכל עד שהשמרים נמסים לגמרי. בדקו שאתם משתמשים בשמרים איכותיים, היות ויש להם השפעה ישירה על הטעם של התוצאה הסופית.
  2. מיקסר – הכניסו את הקמח, את המלח ואת המים שנותרו יחד עם החמאה הרכה אל תוך קערת המיקסר. לושו את כל התערובת במשך 5-6 דקות במהירות איטית ואחר כך במהירות גבוהה יותר. הוסיפו את תערובת השמרים שהכנתם בסעיף הקודם, הוסיפו קצת קצח לפי הטעם ולושו הכל במיקסר לעוד 5 דקות.
  3. כיסוי והתפחה – זהו השלב הקל ביותר ובו תצטרכו רק לכסות את קערת המיקסר בניילון נצמד ולהמתין לתהליך התפחה הנמשך בערך שעה.
  4. חלוקת הבצק – לאחר שעה תוכלו לפתוח את הניילון ולהתחיל לחלק את הבצק ל-6 מנות. פתחו בעזרת הידיים כל כדור בצק לעיגול בקוטר של 20 ס"מ. יש כאלה שבשלב הזה מצרפים את הילדים לחווית הבישול כדי ללמד אותם איך להכין מלאווח ביתי.
  5. טיגון – זהו השלב האחרון ובו מטגנים את הבצק במעט שמן על אש נמוכה למשך 5 דקות מכל צד. היזהרו לא לחרוך את הבצק יותר מדי, אך מצד שני הימנעו מהסרתו מהאש מוקדם מהרצוי.

אופן הגשה

מלאווח ביתי אפשר להגיש בעשרות דרכים שונות. בפיצריות מגישים את המלאווח עם רסק עגבניות, ביצה קשה, סחוג, מלח ופלפל, אך ניתן לעשות את זה גם עם גבינה לבנה, גבינה צהובה וקערת זיתים. נסו להגיש את המלאווח במספר דרכים עד שתמצאו את המתכון המועדף על הילדים ובני המשפחה.

באדיבות – פרגו- פיצה תל אביב