מתכון למוסקה חצילים ובשר

מוסקה חצילים ובשר היא מאכל מאוד פופולרי בשלושה מטבחים עיקריים – המטבח היווני, המטבח הבלקני והמטבח התורכי. בכל אחד מהמטבחים מכינים אותה בצורה קצת אחרת, אבל לא משנה באיזו גרסה הוא יוכן – הוא תמיד יהיה טעים.

אחרי הכול, מדובר במאפה עשיר מאוד, במראה ובטעם כאחד. יש לו מספר שכבות והרבה בשר, והוא פשוט מתאים בצורה מושלמת להגדרה "מאכל ערב לחך" או "מאכל לאניני טעם" – לבחירתכם.

אז איך מכינים אותו?

כאמור, יש מספר גרסאות להכנת מוסקה חצילים ובשר. אנחנו בחרנו את האחת שאהובה עלינו, ובטוחים (מקווים…) שהיא תהיה אהובה גם עליכם.

קדימה לעבודה.

המצרכים:

  • מתכון למוסקה חצילים ובשר2 חצילים גדולים – פרוסים לפרוסות מוארכות או לעיגולים – לבחירתכם.
  • 2 ביצים טרופות היטב
  • 2 כפיות קמח
  • 1/2 כפית מלח גרוס
  • שמן לטיגון החצילים

למלית:

  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 גבעולי פטרוזיליה / כוסברה / בזיליקום / טימין – כל אחד על פי העדפתו
  • מלח ופלפל שחור – לפי הטעם

לרוטב

  • 3 עגבניות פרוסות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 ביצה טרופה
  • 3/4 כוס מים
  • 1/4 כפית סוכר
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה:

  • פורסים את פרוסות החצילים על מגש ומפזרים עליהן מעט מלח גס. משאירים למשך שעה כדי שהחציל יתרכך ויספוג טעמים.
  • מערבבים את הקמח עם הביצים הטרופות – עד לקבלת בלילה במרקם חלק.
  • לוקחים מחבת רחבה ומחממים בה את השמן – לטיגון עמוק.
  • מנגבים את פרוסות החציל מהנוזלים שניגרו עליהן, טובלים בבלילת הביצים והקמח ומטגנים בשמן החם משני הצדדים עד לקבלת גוון זהוב כהה.
  • מוציאים מהמחבת ומניחים על נייר סופג.
  • מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים אותו עד לקבלת גוון זהוב כהה. מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו תוך כדי הטיגון, עד שמתקבלת תערובת בצבע אפרפר.
  • מוסיפם לתערובת את עשבי התיבול, את המלח ואת בלילת הביצים הטרופות שנותרה. מערבבים היטב, טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם.
  • משמנים תבנית חסינת אש ומניחים עליה את פרוסות החצילים. מעל הפרוסות מניחים את תערובת הבשר ומהדקים עד להיווצרות שכבה אחידה. על מלית הבשר מסדרים פרוסות עגבנייה ו"סוגרים" עם פרוסות החצילים שנותרו.
  • מערבבים בקערה אחרת את כל חומרי הרוטב ויוצקים בצורה כמה שיותר אחידה על גבי החצילים.
  • מכניסים לתנור שחומם בראש ל-180 מעלות אופים עד לקבלת צבע שחום ומרקם אחיד (כ-30 דקות).
  • מוציאים מהתנור ומגישים. ההנאה מובטחת.

כמה טיפים ובתאבון

טיפ: אפשר לחסוך בקלוריות ובזמן אם במקום לטגן את החצילים בבלילת הקמח והביצים מושחים אותם במעט שמן וצולים אותם בתנור עד להתרככות. הטעם הטוב מובטח גם בצורת ההכנה הזאת. אז לא צריך להזמין דיל לורנה בבולגריה או לנפוש באתונה כדי לאכול מוסקה טעימה ואותנטית. תכינו מוסקה במטבח בבית ותרגישו כמו בחו"ל. בתאבון!