מתכון לג'חנון

חולמים על מאכל תימני אותנטי? רגע לפני שאתם משווים בין תפריטי פיצריות, התרשמו מהמתכון הקלאסי לג'חנון המפורסם

ג'חנון הוא ללא ספק אחד המאכלים המוכרים ביותר בישראל. מלבד חברי העדה התימנית שאוכלים ג'חנון בכל יום שבת ולפעמים גם באמצע השבוע, יש למאכל הזה קהל מעריצים רחב. הסיבה לכך קשורה גם לקלות ההכנה וגם לזמינות. אפשר לאכול ג'חנון כמעט עם כל תוספת – החל מעגבניות מרוסקות ועד גבינה לבנה, וניתן להשיג אותו בפיצריות ובמסעדות.
ג'חנון

הנה מתכון קלאסי לג'חנון
מוצלח במיוחד:

חומרים

אלו המרכיבים הדרושים ל-10מנות ג'חנון:

  • 2 כוסות מים קרים ועוד 1 כוס מים פושרים
  • 4 כפות סוכר גדושות
  • כף מלח שטוחה
  • חבילת אבקת אפייה
  • 1 ק"ג מלח
  • 250 גרם מרגרינה מומסת ללא מלח

אופן הכנה

בשלב הראשון לשים את כל החומרים חוץ מהמרגרינה בתוך מיקסר. את החומרים לשים במשך 10 דקות בערך, בהתאם להתקדמות ולהאחדה בין החומרים השונים. בשלב השני ממשיכים ללוש את הבצק יחד עם החומרים במשך 10-15 דקות נוספות. בתום שני השלבים האלו ניתן לעבור לחלק הבא:

  1. חלוקת הבצק – חשוב לחלק את הבצק בצורה מדויקת ככל האפשר לפי מספר המנות. במתכון הנ"ל המקובל גם בפיצריות, החלוקה של הבצק היא ל-10 כדורים. אחרי החלוקה מעגלים כל כדור ומורחים אותו בשמן קנולה או בשמן תירס. משאירים את הכדורים למנוחה של שעה לפחות.
  2. פתיחה – אחרי המנוחה של הבצק אפשר לפתוח אותו לצורה של פיתה. מסיימים לפתוח את כל הכדורים ומניחים אותם בצד למשך 15 דקות נוספות.
  3. שימון וסגירה – זה השלב המזוהה עם הצורה המוכרת של הג'חנון. פותחים כל כדור מלמעלה בצורה דקה, משמנים את החלק הפתוח עם מרגרינה מומסת וסוגרים כל עלה מימין לשמאל ומשמאל לימין לכיוון האמצע. מגלגלים את העלים לצורת סיגר ומניחים על סיר ג'חנון מעל שכבה של פיתות או פרוסות לחם.
  4. סידור בסיר – חשוב מאוד להשתמש בסיר ייעודי על מנת להכין ג'חנון. בפיצריות לדוגמא משתמשים בסירים גדולים, אולם בבית ניתן להסתפק בסיר קטן המכיל 10-20 יחידות ג'חנון לכל היותר. הסידור של הג'חנון בסיר הוא כדלקמן: שכבת פיתות או פרוסות לחם, נייר אפייה ורק אז יחידות ג'חנון. מסדרים את כל הג'חנונים על נייר האפייה ולא שוכחים להוסיף עוד נייר במידת הצורך. את השכבה העליונה מכסים עם נייר אפייה אחרון וסוגרים את הסיר.
  5. אפייה – ג'חנון הוא לא מאכל שניתן להאיץ בו. אפייה של ג'חנון נמשכת 12 שעות ומתבצעת בחום של 100-115 מעלות. מומלץ להשתמש בפלטת שבת כדי להשיג את האפקט האידיאלי.

אפשר להכין ג'חנון לכל המשפחה או להזמין חברים לארוחה הכוללת רסק עגבניות, לחם טרי ומאכלים תימניים נוספים.

באדיבות פרגו- פיצה חולון