מנת גורמה משימורים מאת צבי ויליגר

אם בעבר קופסאות שימורים זוהו בעיקר עם המטבח הצה"לי ועם טיולים בחיק הטבע שבהם אין ברירה אלא להתפשר על החוויה הקולינרית, הרי שבימינו הן חודרות גם אל מטבחי הגורמה ולא מעט שפים מוערכים וחדשניים עושים בהם שימוש מושכל – וטעים.
צבי ויליגר ("וילי פוד") נרתם אף הוא לעזרת בשלני כל העדות שרוצים לשלב את השימורים ביצירות הקולינריות שלהם ומשתף אותנו במתכונים מנצחים הנעשים הישר מהשימורים.

צבי ויליגר מלמד איך להכין מנת גורמה משימורים

כבר בהיותו ילד הפך טעמו של צבי ויליגר לייחודי ומחודד, בעיקר בשל העובדה ארוחת גורמה שימוריםשאביו, אלכסנדר, פתח מכולת בדרום תל אביב ובין השאר פינק את לקוחותיו בשימורים אותם ייבא לארץ ואשר נחשבו לדליקטסים של ממש ביחס לאותם ימים – לפתני פירות, שימורי פטריות ועוד ועוד.

לאחר לימודים בישיבה תיכונית, שירות בצה"ל ולימודי ניהול ב-UCLA התמנה צבי, ביחד עם אחיו יוסי, למנכ"ל החברה המשפחתית שצמחה מהמכולת של אבא אלכסנדר, והשלב הבא בקריירה של שני האחים השאפתנים היה הקמת "וילי פוד", שעוסקת בייבוא שימורים ומוצרי מזון ומהווה את אחת השחקניות המרכזיות בתחום.

הקשר של הוויליגרים למזון לא מסתכם בייבואו אלא בא לידי ביטוי גם באהבה להכנת מטעמים – וכן באכילתם…

הטעם הייחודי של צבי ויליגר- שקשוקה סרדינים

מנה אחת אותה אוהב צבי ויליגר במיוחד היא:
שקשוקה סרדינים – מאכל פשוט ובסיסי מצד אחד אבל כזה שזוכה לשדרוג משמח, ההכנה קלה מאין כמותה.

מצרכים:

1 קופסת שימורים של רוטב עגבניות (ולמי שמתרעם על השימוש בשימורים ולא בעגבניות טריות – ראשית כל, לא תמיד יש עגבניות איכותיות בשוק, ושנית, ישנן לא מעט אופציות של רוטב עגבניות משובח גם בקופסת שימורים),
2 כפות שמן זית,
2 שיני שום
1 כף אחת של ממרח קארי אדום (לא כולם אוהבים אותו אבל הוא מוסיף המון)
– את כל אלה שולחים הישר למחבת וכשהשקשוקה מוכנה מוסיפים לה סרדינים.

כמה? לפי הטעם. מקפיצים הכל עוד 2 דקות – ואפשר לאכול.

ספרינג רול טונה- טונה היא אחד המזונות היותר מזוהים עם קופסאות שימורים – ועם השקעה לא רבה מדי ניתן להפוך גם אותה למאכל גורמה במקום סתם לזלול אותה מהקופסה.

מצרכים:
לשם הכנת הספרינג רול עליכם להצטייד בדפי אורז,
רוטב פטריות צמחוני,
שמן שומשום,
מלפפונים
וכמובן קופסת שימורים של טונה.

ההכנה פשוטה:
מרטיבים קלות את דפי האורז במים,
מערבבים את הטונה עם רוטב הפטריות ועם מעט שמן שומשום
ומניחים אותה על דף האורז,
מוסיפים רצועות דקות של מלפפון (אפשר גם בצל ירוק, גזר, עלי בזיליקום ועוד), סוגרים את הספרינג רול – ואוכלים.

יצירתיות, תבלינים וקופסה לא פגומה

ישנם כמובן עוד אינספור מתכונים אחרים אותם ניתן להכין על בסיס קופסאות שימורים. באופן כללי ממליץ צבי ויליגר על 3 כללים חשובים:

ראשית, ודאו כי קופסת השימורים תקינה לחלוטין ואין בה דפיקות (כדי להבטיח כי המזון שבתוכה אכן השתמר היטב).

שנית, היו יצירתיים – אל תפחדו משילובים יוצאי דופן וחיבורים מפתיעים.

ושלישית, תבלינים ועשבי תיבול טריים משדרגים כל מנה וכדאי מאוד להשתמש בהם.