מאכלים אתיופיים כשרים

העדה האתיופית שהגיע לארץ בעשורים האחרונים הביאה עימה מסורת של בישול ומאכלים מיוחדים במינם. האוכל האתיופי משקף את אופי העדה, והוא כשר על פי המסורת של עדה זו. המייחד את המטבח האתיופי הוא שלא נעשה שימוש בסוכר בבישול כלל, הירקות והקטניות הם חומר הגלם העיקרי שממנו מכינים את התבשילים השונים, והאינג'רה שכבר מוכרת לישראלים היא נטולת גלוטן. המטבח האתיופי הוא מטבח צנוע, אך עשיר בטעמים מיוחדים והוא מאד בריא.

אופי העדה והמאכלים

אחד המאפיינים של העדה האתיופית הם חיי חברה הדוקים כאשר המשפחה היא במרכז והמטבח הוא מרכז הבית. בבתים אמידים באתיופיה נבנו מטבח וחדר אוכל מחוץ לבקתות המגורים כמרכז החיים של המשפחה. בעדה האתיופית אחראיות הנשים על הכנת האוכל, והן עושות שימוש רב בכלי חרס מיוחדים, מכיוון שברוב הכפרים שחיו בהם לא היה חשמל באופן מוסדר או אמצעי קירור. זאת גם הסיבה שמאכלים אתיופיים מבוססים לרוב על מוצרי מזון טריים.

מאכלים אתיופיים הם מאכלים בסיסיים ומסורתיים בעלי אופי כפרי ולא מתוחכם, המבטא אחדות ופשטות. ארוחה אתיופית אוכלים בני העדה בחברה, כאשר במרכז השולחן ניצבת צלחת גדולה שבה מגוון המאכלים על מצע של הלחם האתיופי המסורתי – אינג'רה. כולם אוכלים מאותה הצלחת ובארוחות מסורתיות יש מנהג שכל אחד מאכיל את היושב לידו כאקט מחווה של כבוד. המאכלים האתיופיים נחשבים למאד בריאים ודלי כולסטרול, כאשר קמח הטף שהוא המרכיב הבסיסי במטבח זה הוא נטול גלוטן, עשיר בסידן, חלבון וברזל ונחשב למציל חיים באיזורים שבהם יש רעב.

הבישול האתיופי

הבישול האתיופי מבוסס על קדירות ותבשילים המתבשלים על אש נמוכה לאורך זמן ממושך. רוב התבשילים מתבססים על קטניות מסוגים רבים וירקות שורש. הירקות עוברים בישול, והעדר חומרי גלם לבישול מפוצה על ידי שימוש נרחב של תבלינים, וביניהם כמה מאד חריפים שנחשבים בין היתר כמועילים לאון הגברי. בנוסף ניתן למצוא במטבח האתיופי תבשילים שונים המשמשים כרטבים המופיעים בצבעים עזים שמגרים את העין והחיך.

מאכלים אתיופיים מסורתיים

בין המאכלים האתיופיים המסורתיים ניתן למצוא מאכלי קטניות וירקות רבים כגון:

  •         שורו וואט – מטבל חומוס ואפונה
  •         ימסר קמודורו וואט – תבשיל עדשים ועגבניות
  •         אטאר וואט – תבשיל אפונה פיקנטי וחריף
  •         אזיפה – מחית עדשים חריפה ובצל אדום
  •         ימרק מסר – מרק עדשים לא חריף
  •        קיק וואט – מחית קטניות יבשות ופיקנטיות המשולבת בכל ארוחה כמעט
  •         גומן וואט – תבשיל עלי מנגולד עם בצל, שום      ופלפלים חריפים
  •         דובה וואט – בצלים, דלעת ותבלינים
  •         דיניץ וואט – תבשיל תפוחי אדמה פשוט וחריף
  •         טליקאת וואט – תבשיל תפוחי אדמה, גזר ואפונה
  •         קאיסר אליצ'ה וואט – תבשיל תפוחי אדמה וסלק מאד בריא

בין מאכלי הבשר המסורתיים ניתן למצוא מאכלים אתיופיים כגון:

  •         דורו אלצ'ה וואט – נתחי חזה עוף וביצה ברוטב כורכום
  •         דורו קיי וואט – שוקי עוף ברוטב ברברה עם ביצים קשות
  •         ובג גובט – תבשיל כבד כבש עם בצל, פלפל חריף ולימון
  •         דולט – קדירה מחלקים פנימיים של כבש החתוכים לקוביות קטנטנות

מנצ'ט אביש קיי וואט – בשר קצוץ מבושל ברוטב חריף

הכתבה בחסות – קיטרינג כשר – גולד קיטרינג

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *