מאכלים ארגנטינאים

ארגנטינה היא מדינה בדרום יבשת אמריקה הדרומית, והרבה מהמאפיינים שלה משותפים למדינות נוספות באיזור. היא שוכנת בין הרי האנדים לאוקיינוס האטלנטי, גובלת עם אורגוואי, ברזיל, פרגוואי, בוליביה וצ'ילה, ומבחינה גיאוגרפית ותרבותית היא שייכת במלואה לאמריקה הלטינית. האירופאים שהגיעו לאיזור בסוף המאה ה-16 השפיעו על ארגנטינה יותר מכל דבר אחר, ובמידה מסוימת אפילו מחקו את התרבות האינדיאנית העתיקה, אשר שררה באיזור בשנים קודמות.

בעת המודרנית סבלה ארגנטינה משנים רבות של שלטון רודני צבאי, ושנים מועטות של שלטון אזרחי נבחר. אף על פי כן, תושבי המדינה שמרו על הצבעוניות שלהם, והביאו לידי ביטוי עושר תרבותי מרשים. בין היתר כדאי לציין את המטבח הארגנטינאי, המזוהה רובו ככולו עם בשר אדום.

מאפייני המטבח הארגנטינאי

האהבה לבשר היא המאפיין העיקרי של מאכלים ארגנטינאים. רוב תושבי המדינה אוהבים את הבשר בשיטת הצלייה אסאדו המתאימה עבור צלעות בקר. לצידו ניתן למצוא בשווקים של ארגנטינה גם סוגי בשר אחרים, כמו חזיר או כבש. יש במדינה מאכל מפורסם, הנקרא אמפנדס שמקורו בספרד, אך כמו הרבה דברים אחרים שהגיעו מהיבשת העתיקה, גם הוא עבר תהליך הטמעה, ונחשב כיום לחלק מהתרבות המקומית. זהו מאכל הדומה במידה רבה לסמבוסק, וייחודו הוא מילוי של בשר או דגים.

כמעט כל המנות המבוססות על מטבח ארגנטינאי מלוות בסלטים ובירקות. עוד מושפע המטבח המקומי מסגנונות בישול איטלקיים, ולכן אפשר למצוא אוכל כמו פסטות, ניוקי, פיצות או קנלוני בהרבה ערים בארגנטינה. בכל הנוגע אל קינוחים, המתכונים העיקריים של הארגנטינאים מבוססים על ריבת חלב. בנוסף, בראש סדר העדיפויות של הסועד הארגנטינאי עבור מנות מתוקות עומד האלפחורס.

מאכלים בולטים ומומלצים

גם מי שלא ביקר מעולם ביבשת דרום אמריקה יכול ליהנות ממטעמי המטבח הארגנטינאי. הדרך הפשוטה לעשות זאת היא לצלות בשר אדום ומשובח על העץ, אך הדרך השנייה היא לאסוף את המתכונים של המאכלים הבולטים:

א. רוטב צ'ימצ'ורי – אידיאלי למריחה על בשרים. מבוסס על חומץ בן יין לבן, שמן זית ושמן סויה, שום, פטרוזיליה, בצל, פלפל אדום ואורגנו. יש מי שאוהב לנצל את הנוכחות של הרוטב הזה גם על פיצות או פוקאצ'ות, וכך ליצור מטבח פיוז'ן מקורי.

ב. פוגצטה – כאמור, המטבח הארגנטינאי המודרני מושפע מסגנון איטלקי, והפיצה פוגצטה היא דוגמא מצוינת לשילוב הזה.

ג. אסאדו עם עצם צלוי בתנור – מנה הנשענת על חומרי גלם הרבה יותר מאשר על מתכון ספציפי. נתח ריחני המבטיח נימוחות מושלמת במינימום של מאמץ.

ארגנטינה היא מדינה בולטת מאוד ביבשת דרום אמריקה, וטבעי שגם המטבח שלה ימשוך תשומת לב. מומלץ לערוך את ההיכרות עם המטבח בעזרת בשר אדום, אך ניתן גם לשלב בתפריט את אחת המנות האחרות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *